Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Beeldschermspiegels voor een unieke productpresentatie

Beeldschermspiegels voor een unieke productpresentatie

Lijnden, april 2020 -- CoffeeClick liet recent een videowall installeren in hun nieuwe showroom in de nieuwbouw te Lijnden. PCI Nederland/Hecla tekende voor het showroomontwerp; met de beeldschermspiegels van Macada Innovision werd een videowall mogelijk gemaakt.

Met een nieuw concept voor het zakelijke kopje koffie is CoffeeClick al enige tijd een opvallende speler op de aloude koffiemarkt. Het concept is gebaseerd op het principe van ‘pay per use’: in plaats van dure koffiemachines kopen, huren of leasen betaalt de klant één vaste prijs per kopje koffie. Het credo van CoffeeClick luidt dan ook: ‘It’s All-In The Click’.
Om dit concept beeldend over te brengen, liet CoffeeClick recent een videowall installeren in hun nieuwe showroom in de nieuwbouw te Lijnden.

 

Koffiebeleving

In de indrukwekkende showroom wil CoffeeClick een echte ‘koffiebeleving’ bieden aan bezoekers. Daarom heeft het bedrijf hier de productlijn van koffiemachines uitgestald en kunnen klanten alle koffiemelanges zelf bereiden en proeven. Die koffiebeleving krijgt een extra dimensie door de projectie van bedrijfsfilms waarin de bezoeker meegenomen wordt in het proces van koffieproductie. De films zijn te zien op 13 manshoge beeldschermspiegels die Macada aanbracht in de wand van de showroom.

 

Verrassingseffect

De Macada beeldschermspiegel is een transparante glasplaat met spiegelcoating die voor een beeldscherm wordt geplaatst. Als er geen beeld geprojecteerd wordt, zorgt de coating voor het spiegeleffect; wordt er wel iets geprojecteerd, dan verdwijnt het spiegeleffect en is de projectie haarscherp zichtbaar via de glasplaat.
“De grote spiegels hebben om te beginnen een optisch effect,” vertelt Marcel Kiveron, directeur van CoffeeClick. “Ze geven de showroom meer body. Daarnaast kunnen we via de beeldschermspiegels diverse presentaties laten zien aan onze klanten en prospects. Omdat zij bij binnenkomst alleen een spiegelwand zien, is het verrassingseffect groot. Dat zorgt voor een impressie van CoffeeClick die ze zich nog lang blijven herinneren.”

 

Wow!

De beeldschermspiegels van Macada zijn altijd eigen productie en maatwerk. Bij de videowall van CoffeeClick verzorgde Macada ook het inmeten, maken van de maatwerk montageprofielen en de uiteindelijke montage in de showroom. “Daarbij liepen we aan tegen het feit dat de beeldschermen ‘aan’ heel veel warmte produceerden. Dus hadden we een ventilatiesysteem nodig dat we ook samen met Macada hebben ontwikkeld,” vertelt Marcel Kiveron. Hij is meer dan tevreden over het verloop van het hele proces. “De reacties van bezoekers zijn precies zoals we hadden gehoopt. De beeldschermspiegels zorgen echt voor een wow-effect, waardoor mensen het bezoek aan CoffeeClick op een positieve manier zullen onthouden.”

 

Uniek

Voor de videopresentaties in de nieuwe showroom kan CoffeeClick kiezen uit 12 verschillende bedrijfsfilms die ze onder eigen licentie hebben geproduceerd. De films vertellen het hele verhaal van het ‘stekje’ tot de uiteindelijke koffieproductie. “Ik zeg altijd: van koffieplant-stek tot CoffeeClick-gek,” aldus Marcel Kiveron. “Op de koffiemarkt zijn wij namelijk een unieke partij, want we doen alles écht anders. Wij sluiten met onze klanten een overeenkomst af voor één vaste prijs per kopje verse bonenkoffie, waar alles in zit: van de levering van door ons gemelangeerde en gebrande bonen tot het installeren en onderhouden van de hardware. Eigenlijk verhuren we een uniek product – een all-in kopje koffie – en daarbij past een unieke wijze van productpresentatie.”

 

Toegepast product

Digitale beeldschermspiegel half transparant
Afmetingen: 1980 mm x 685 mm x 6 mm

 

Met de klok mee: van inmeten tot montage en afwerking
 

Korte impressie van de videowall bij CoffeeClick op ons YouTube-kanaal.

« Terug