Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Big data inzichtelijk maken met Macada

Nog elke dag zijn wij blij met onze uitgebreide en informatieve website. Waar mensen én zoekmachines precies kunnen vinden wat ze nodig hebben. Waar we geraadpleegd worden door vaste én nieuwe klanten. Zoals Schuberg Philis, het Nederlandse IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale transformatie.

Offsite experimenteren

Mei 2020 werd bij het hoofdkantoor van Schuberg Philis, gevestigd in Schiphol-Rijk, een zogeheten ‘labruimte’ ingericht. Een plek waar de leden van customerteams en hun klanten offsite kunnen experimenteren met datarepresentatie en -visualisatie. Waar ze gezamenlijk ervaringen kunnen opdoen met het inzichtelijk maken van big data: hoe kun je dat het beste doen, wat werkt wel en wat werkt niet? Daarvoor hadden ze om te beginnen een groot projectiescherm nodig. Mike Wessling, mission critical engineer bij Schuberg Philis, googelde de zoektermen ‘projectiescherm’ en ‘maatwerk’ en kwam vervolgens uit bij Macada Innovision.

 

Projectiescherm voor 4K projectie

“We wilden eerst een touchscreen,” vertelt Mike Wessling, “maar kozen uiteindelijk toch voor een voordeliger fixed frame projectiescherm dat geschikt is voor 4K projectie. Van wand tot wand, dus 10 meter breed en 2 meter hoog.” Macada kon dit scherm – van het merk Macada Basic – snel leveren en monteren. Voor de projectie werd aanvankelijk gekozen voor drie short throw beamers. “Van een type dat wij zelf niet hadden kunnen vinden via internet, want het was nog niet op de markt. Maar de specificaties van de apparatuur leken perfect, precies wat wij nodig hadden, dus we gingen ervoor,” aldus Mike Wessling.

 

Terug naar de tekentafel

Het leek inderdaad perfect, maar toch ging er iets mis. Bij het ophangen bleek het plafond te laag voor de gekozen setup. Dit nieuwe type beamer moet namelijk ver boven het scherm hangen, omdat de beamer extreem van bovenaf projecteert. Terug naar de tekentafel dus. “Samen met Macada en de importeur van de beamers hebben we verschillende alternatieven bekeken. De beste optie bleek de keuze voor vier in plaats van drie beamers. Dan kun je ze namelijk dichterbij het scherm hangen en daardoor ook relatief lager.”

 

Klus prima geklaard

Medio september heeft Macada de vier nieuwe beamers geïnstalleerd. Inmiddels is het experimenteerlab volledig in gebruik genomen. “We maken daar gebruik van Miro, een webbased programma voor online collaboratie. Zeg maar: een oneindig groot online whiteboard. De eerste experimenten die we daarop hebben uitgevoerd, zijn heel positief. De teamleden en de klanten vinden het heel inspirerend,” zegt Mike Wessling. Naar zijn mening heeft Macada de klus prima geklaard. “Alles werd goed geregeld, snel en op tijd uitgevoerd. Scherm en beamers zijn netjes geïnstalleerd en na afloop werd alles steeds netjes opgeruimd. Dat zijn belangrijke details.”

 

 

Details projectiescherm

Macada Basic fixed frame projectiescherm

  • Type: FLATMAX WA B
  • Afmetingen: 10000 mm x 2000 mm
  • Doeksoort: opzicht WHITE
  • Gain: 1.2
  • Kijkhoek: 150°
  • Fire Proof Certificaat B1-M2
« Terug