Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

De nieuwe generatie treedt aan

25 mei 2022 -- Deze maand verwelkomen wij de tweede generatie Willenbroek – zoon Maurits – in ons familiebedrijf. Macada Innovision is voor hem geen onbekend terrein, van jongs af aan was hij al regelmatig in de werkplaats te vinden en eenmaal volwassen werkte hij vaak op afroep mee bij grote klussen waar we meer ‘handjes’ bij nodig hadden.

Wie is Maurits Willenbroek?

Maurits heeft een technische achtergrond. Na zijn opleiding tot instrumentmaker werkte hij voor verschillende bedrijven in de high tech markt en vervulde daar zowel technische als managementfuncties. Daarnaast volgde hij in de avonduren de opleiding HBO Werktuigbouwkunde.

 

Wat kunnen onze klanten van hem verwachten?

Bij Macada Innovision zal hij zich vooral richten op de productie van speciaal glas en oppervlakte(glas)spiegels. Hij wil deze productiepoot verder uitbouwen in de richting van high tech toepassingen. Denk aan productiesystemen voor onder meer optische instrumenten, barcodescanners, meet- en controleapparatuur en medische apparaten.

 

Een eerste kennismaking in drie vragen

Vanwaar de overstap naar Macada Innovision?
“Omdat ik dat altijd al heb gewild. De timing nu is perfect; mijn ouders dachten al enige tijd na over de continuering van hun bedrijf en ik was klaar voor de overstap naar werken voor een eigen bedrijf.”

 

Je zegt ‘altijd al gewild’; wat trekt jou aan in het familiebedrijf?
“Als jonkie kwam ik er graag, eerst gewoon om te kijken, later vaak om mee te helpen. Ook toen ik elders werkte, bleef ik geïnteresseerd in het bedrijf van mijn ouders. Omdat het een technisch bedrijf is, maar ook omdat het werk zoveel breder is dan dat. Het ontwikkelen van specifieke oplossingen voor de vragen die dagelijks binnenkomen, hoe je daarin met de klant kunt meedenken, dat spreekt me heel erg aan.”

 

Jouw focus wordt de spiegelproductie?
“Dat klopt, al zal ik natuurlijk ook regelmatig meedraaien in onze projecten op het gebied van projectiesystemen. De spiegelproductie wil ik de komende jaren graag verder uitbouwen. De high tech industrie maakt veel gebruik van spiegels, in camerasystemen of voor lasertracking bijvoorbeeld. Die klanten kunnen wij echt ontzorgen als we – naast spiegels leveren – ook meedenken over de montage van spiegels in de systemen en daar ook alle onderdelen voor kunnen leveren. Dat zie ik als eerste stap voor het uitbouwen van de competentie van Macada Innovision.”

 


Meer weten over Maurits Willenbroek? Volg hem op zijn persoonlijke pagina op LinkedIn.
 

« Terug