Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Velsen-Zuid, februari 2016 -- Jonge medewerkers hebben soms nieuwe en andere wensen op projectiegebied. Dat ervoer men ook bij Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid.
“Die jongere docenten zijn dat gewend, omdat ze er ook mee werkten tijdens hun opleiding. Vandaar hun wens om dat hier te introduceren,” zegt de systeembeheerder van de school. Macada Innovision adviseerde de docenten gebruik te maken van een opzichtprojectiescherm plus beamer, mét een oplossing voor het draadloos weergeven van opnamen vanaf alle mogelijke devices.

De jongere docenten lichamelijke opvoeding – vroeger zeiden we: gymleraar – wilden graag de leerlingen tijdens de gymles filmen en die beelden direct kunnen projecteren.

Het projectiesysteem is gemonteerd in het zogenoemde toestellenhok van de gymzaal. Voor die plek is gekozen omdat het met een net kan worden afgesloten. Daardoor is de apparatuur beschermd tegen rondvliegende ballen. Een bijkomend voordeel van deze plek is dat er geen direct daglicht is, wat de zichtbaarheid van de beelden ten goede komt.

Een van de doelen van de projectie-opstelling is dat de filmbeelden nog tijdens de gymles worden bekeken en geanalyseerd, zodat de docent ze kan gebruiken als extra instructiehulpmiddel. Ook wordt er gewerkt met speciale spelanalyseprogramma’s en de MGL (media gestuurd leren) app voor sportinstructie. “Een beeld zegt ook hier meer dan 1000 woorden. Uitleggen wat een verkeerde beweging is, is veel lastiger dan het even laten zien. En de leerlingen vinden het sowieso leuk om zichzelf bezig te zien,” aldus de systeembeheerder.
« Terug