Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Filmpremière op huurscherm

Filmpremière op huurscherm

Beverwijk, juni 2013 -- Over het algemeen organiseert KeyDocs de premières van haar films in bioscopen of tijdens grote filmfestivals. Onder omstandigheden waarbij altijd de beste projectiefaciliteiten beschikbaar zijn. Zo niet bij de première van ‘Mijn geniale broer Harry’, een film van Roy Dames, op 28 mei jl. Deze première vond plaats in een Beverwijkse kerk – Onze Lieve Vrouwe van Goede Raad – zonder projectiefaciliteiten. Macada Innovisions verhuur van diverse AV-middelen bood uitkomst.
Back to basic
KeyDocs legde vooraf zijn wensen op tafel en overlegde met Macada over de beste AV-middelen. Naast een 4 x 3 meter doorzichtprojectiescherm, adviseerde Macada een beamer, DVD-speler en een audioset. Alles te huur voor één avond, inclusief opzet en montage.
“Het was voor ons de eerste keer dat we het op deze manier deden,” vertelt Sylvia Baan van KeyDocs. “Normaal gesproken hebben we filmpresentaties op bioscoopkwaliteit, zoals een 35-mm filmkopie of HDCAM en 6 sporen Dolby surround geluid. En nu dan in een kerk, waar de film op DVD vertoond zou worden, met twee boxen. Ik ben best kieskeurig dus ik werd daar wel een beetje nerveus van. Maar de première verliep prima en de gasten vonden het prachtig.”
Eigenlijk was het zelfs een bijzondere ervaring, zo zonder high tech bioscoopfaciliteiten. “Ook ons hele team heeft erg genoten die avond, de sfeer was vooral heel goed en dan blijkt het heel leuk om back to basic te gaan en te ontdekken: zo kan het ook.”

Fijne ervaring
De keuze van deze premièrelocatie kwam voort uit de dreigende sluiting van de kerk wat de directe aanleiding was voor het maken van de film. De parochianen vroegen Roy Dames, oud-parochiaan, om daarover een film te maken. Dat bleek voor Roy de opmaat voor het maken van een film over zijn op jonge leeftijd overleden broer Harry.
In de film komen kerk en parochianen uitgebreid in beeld. Niet meer dan logisch, vond Roy Dames, om de première ook daar te organiseren. “Natuurlijk zie en hoor je de film hier wel anders dan op HDCAM en met theatergeluidmixage. Maar voor deze locatie bood het materiaal van Macada een prima oplossing. De samenwerking  is ons goed bevallen. Al met al echt een hele fijne ervaring,” aldus Sylvia Baan.

 


 
« Terug