Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Geen eenzame kerst Bij Bosshardt

Haarlem, december 2016 -- Sint, kerst, oud-en-nieuw. Niet iedereen is blij met de feestelijkheden aan het einde van het jaar. Voor mensen die alleen zijn, is de decembermaand vaak maar een lastige periode. Waarin ze zich nóg eenzamer voelen. Hoe fijn is het om dan een organisatie in de buurt te hebben waar je altijd welkom bent, waar je gezelschap én een luisterend oor kunt vinden. Zoals het Leger des Heils. Daar doet Macada Innovision graag iets extra’s voor, zo aan het einde van het jaar.
Via het netwerk Vrouwen van Velsen kwam Macada Innovision in contact met majoor Carla van Essen, vrijwilligerscoördinator van Bosshardt Boetiek. Deze winkel voor tweedehandskleding maakt deel uit van Bij Bosshardt, een buurtontmoetingscentrum van het Leger des Heils in Haarlem-Noord. Dit centrum had dringend behoefte aan een nieuw projectiesysteem en weinig budget om dat helemaal zelf te realiseren. “Kan Macada hierin iets voor ons betekenen?” vroegen de majoor en Jeroen Westerhuis, coördinator van Bij Bosshardt. Ja, natuurlijk!

Fantastisch aanbod
Ontmoetingscentrum Bij Bosshardt en de kantoren van de werkeenheid Noord-Holland waar het centrum onder valt, zijn ondergebracht in een oud pand in de Bandoengstraat in Haarlem-Noord. Voor buurtbewoners een bekend pand, omdat hier vroeger de kerk van het Leger des Heils was gevestigd. “Er wonen in deze buurt veel mensen die altijd alleen zijn. Die komen regelmatig binnen, voor een beetje aanspraak en gezelligheid. Om mee te doen aan een van de activiteiten die we organiseren of voor een gezamenlijke maaltijd,” vertelt majoor Carla van Essen.
Het nieuwe projectiesysteem – bestaande uit een DLP projector en een elektrisch opzicht projectiescherm – maakt het mogelijk om film- en tv-bijeenkomsten te organiseren als activiteit voor de bezoekers. Daarnaast zullen de professionals van de werkeenheid Noord-Holland gebruik kunnen maken van de nieuwe projectieruimte, bijvoorbeeld voor hun overleg- en intervisiebijeenkomsten.
“Bij Bosshardt is een van de weinige Leger des Heils onderdelen die niet gefinancierd worden; wij moeten het echt hebben van mensen en bedrijven die iets voor ons willen betekenen,” aldus de majoor. “Wij hebben Macada Innovision benaderd en zij hebben ons een fantastisch aanbod gedaan, met nul uur arbeidsloon. En daar hebben ze zich aan gehouden, óók toen bleek dat de montage veel meer tijd kostte vanwege de staat van het plafond in het oude pand."
« Terug