Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Intense sportbeleving

Intense sportbeleving

Santpoort, januari 2016 -- Goede voornemens voor 2016? ‘Meer sporten’ zal op menig lijstje staan. Om dat ook na januari vol te blijven houden, is het verstandig om een sportschool te kiezen die van sporten een ‘beleving’ maakt. Dat doet bijvoorbeeld Eco Gym, een fitness- en sportschool in Nijlen (België). Vorig jaar kozen zij – als sluitstuk van een verbouwing – voor nieuwe projectieschermen van Macada Innovision BV die een intense sportbeleving mogelijk maken.
Twee schermen
Kenneth Van Daele van Eco Gym vond Macada via Google: “Wij dachten aan transparante projectiefolie op de ramen van de lesruimten. Om buitenreclame op te kunnen projecteren en tegelijk tijdens het sporten naar buiten te kunnen kijken. Macada adviseerde ons echter een opstelling met twee schermen: een opzichtprojectiescherm in de sportruimte en een apart doorzichtprojectiescherm voor de gevelreclame.”

MyRide+
Het opzichtprojectiescherm in de fitnessruimte wordt nu onder meer gebruikt tijdens de groepslessen spinning. Eco Gym maakt daarbij gebruik van het programma MyRide+. De sporters ervaren daarmee de sensatie van fietsen door een divers en inspirerend landschap van vlakke wegen en fikse hellingen. De instructeur kan de beelden aanpassen aan het lesniveau. “Ik weet niet of mensen er beter door gaan presteren, het is vooral de beleving die een groot verschil maakt.”

Passant wordt klant
Voor de buitenreclame adviseerde Macada een doorzichtprojectiescherm achter het etalageraam. Hierop projecteert Eco Gym elke dag zodra het gaat schemeren eigen reclamebeelden. “We hadden er aanvankelijk weinig van verwacht. Maar nu merken we dat het wel degelijk werkt. Er zijn al verschillende mensen naar aanleiding van de projectiebeelden bij ons binnengelopen voor meer informatie.”


Toegepaste projectieschermen
Macada Major Home Cinema elektrisch opzicht projectiescherm, 4000 mm x 2250 mm, matwit
Macada Major elektrisch doorzicht projectiescherm, 3000 mm x 3000 mm, gain 1.1 en kijkhoek 120°

http://www.ecogym.be/ 
« Terug