Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Macada Flexibel voor NEMO

Macada Flexibel voor NEMO

Amsterdam, november 2016 -- NEMO Science Museum is geen doorsnee klant voor TEB Engineering uit Heerhugowaard. Dit ingenieursbureau voert namelijk vooral machinebouw-, installatiebouw- of industriële automatiseringsprojecten uit voor industriële bedrijven. Al in 2015 werden zij benaderd door NEMO voor de ontwikkeling van De Machine, een van de interactieve onderdelen van de nieuwste NEMO-tentoonstelling Technium die deze maand is geopend.
De Machine is een nabootsing van het logistieke proces dat volgt op een online bestelling door een consument. TEB Engineering die normaal gesproken productielijnen en installaties voor de industrie ontwerpt, maakte dit logistieke proces zichtbaar. Compleet met robotarmen, scanners, lopende banden en projectieschermen waarop bijvoorbeeld te zien is welke vlieg- of bootreizen een bestelling moet maken alvorens bij de klant thuis te worden afgeleverd. De projectieschermen van De Machine werden uiteraard geleverd door Macada Innovision.

Demonstratie in de showroom
NEMO wilde graag deels transparante schermen, waardoor de projectie ook vanaf de achterzijde enigszins zichtbaar is. Dat prikkelt de nieuwsgierigheid van de bezoekers, die vervolgens om de machine heen zullen lopen om erachter te komen wat daar te doen is.
Joris Jonker van TEB Engineering vertelt dat aanvankelijk een andere partij in beeld was voor de levering van de schermen. “Deze kwam, op basis van telefonisch advies en voorbeelden op internet, met een bepaald type scherm. Dat voldeed niet omdat het contrast veel te laag was voor onze doeleinden. Toen hebben wij Macada Innovision ingeschakeld.”
Medewerkers van TEB en NEMO kregen in de showroom van Macada in Santpoort een demonstratie van verschillende samples, om te kunnen besluiten welke beelddrager het beste zou zijn voor de bedoelde toepassing. Uiteindelijk werd gekozen voor Macada Flexibel projectiedoek/spanscherm voor opzichtprojectie. Twee polycarbonaat platen zijn vervolgens in de werkplaats van Macada stofvrij gelamineerd met het gekozen type projectiedoek.

Kwaliteit van de specialist
“Met Macada Flexibel projectiedoek hebben we al jarenlang ervaring,” vertelt Jan Willem Willenbroek, “daardoor weten we ook dat we er de beste kwaliteit mee kunnen leveren. Natuurlijk kun je tegenwoordig allerlei schermen kopen via internet. Maar als je hoge eisen stelt aan je beeldprojectie – zoals in dit geval – zou je eigenlijk altijd moeten gaan voor een kwaliteitsproduct.”
Daar is Joris Jonker van TEB Engineering het mee eens. “Onze corebusiness is machinebouw, wij zijn niet thuis in de technische aspecten van beeldprojectie. Juist dan is het verstandig om met een partij in zee te gaan die daarin wel gespecialiseerd is en die je ook kan adviseren over het juiste technische product.”

Foto-credits: Michiel Bouman


Toegepaste producten
Twee Macada Flexibel spanschermen voor opzichtprojectie, gelamineerd op polycarbonaat platen, afmetingen in totaal 1,25 x 3,80 meter. 

Details projectieschermen:
  • On-Axis Gain 1.0
  • Kijkhoek 180°
  • Kleur: matwit
« Terug