Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Macada in televisieland

Macada in televisieland

Santpoort, augustus 2016 – De televisiespelletjes-industrie is een wondere wereld. Een fractie van de formats die hier bedacht en geproduceerd worden, wordt ook daadwerkelijk uitgezonden in Nederland en/of verkocht naar andere landen. Van andere formats wordt soms maar een klein aantal afleveringen opgenomen, waarna ze opgaan in vergetelheid. Desondanks kunnen ook voor die laatste categorie spectaculaire televisie-sets gebouwd worden, gebruikmakend van de beste materialen. Alles voor het beste eindresultaat.
Bertwin Brouwers van NEO Event Engineering kwam via via terecht bij Macada Innovision, toen hij op zoek ging naar transparante projectiefolie voor een televisie-set die hij ontwikkelde voor de spelshow Locked. Dit nieuwe format van Park Lane TV Producties was begin 2016 aangekocht door een Israëlische televisiezender; de proefopnamen zouden in juni plaatsvinden. 
De kandidaten in Locked worden opgesloten in een transparante doolhof van 5 concentrische kooien met in totaal 45 deuren, van waaruit zij zich een weg naar buiten kunnen spelen door vragen te beantwoorden. De kooien komen omhoog uit de studiovloer, op de deuren worden de vragen geprojecteerd en andere spelinformatie. Deze televisie-set mag met recht spectaculair genoemd worden; hij is bijna zo groot als de gehele studio, 25 meter in doorsnede,  en er is een indrukwekkende hoeveelheid aandrijf-, beweeg-  en projectietechniek in verwerkt, onzichtbaar onder de vloer van de studio.

“Samen met videospecialist Peter Jaap Boeijsma (Van der Veen – event engineering) hebben we lang nagedacht over hoe we de beeldprojectie op de deuren konden realiseren. We kwamen erop uit dat de projectoren in elk geval in de vloer ingebouwd moesten worden en dat we vanwege de korte afstand moesten werken met de zwaarste soort short throw projectoren. Om de lichtopbrengst daarvan verder te verbeteren wilden we de deuren voorzien van transparante projectiefolie. Macada Innovision heeft ons daarin geadviseerd en ook goed met ons meegedacht.”

“We hebben uiteindelijk gekozen voor een topproduct projectiefolie. Je hebt die topkwaliteit nodig, om de kwaliteit van je eindproduct te garanderen. Daar investeer je in, al is het dan ook soms maar voor een paar opnamedagen, zoals nu. Gelukkig was onze opdrachtgever laaiend enthousiast over het eindresultaat. Zeker wat betreft de projecties op de deuren, die pakten nog veel beter uit dan men vooraf had verwacht. Een mooi resultaat dus, waar Macada echt aan heeft bijgedragen.”

Toegepaste producten
Visual Revolution transparante projectiefolie voor 45 deurpanelen, totaal 60,75 m2

Meer weten? Visual Revolution projectiefolie
« Terug