Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Nieuw projectiesysteem voor Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Nieuw projectiesysteem voor Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Lisse, 24 september 2012 -- Deze maand plaatste Macada Innovision een doorzichtprojectiesysteem bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Het op maat gemaakte projectiescherm, waarop doorlopend oude filmbeelden worden geprojecteerd, moest boven een trapgat bevestigd worden. Dat maakte de montage tot een technisch uitdagend klusje.
Razendsnel
Frank Rietdijk, chef de bureau van Museum de Zwarte Tulp, zag in augustus in het Amsterdam Museum de nieuwe projectieschermen die Macada Innovision daar had geleverd en wist: zoiets wil ik ook voor onze gerenoveerde zaal. De opening van die zaal stond echter al voor begin september gepland. Zou dat nog kunnen lukken? “Het was voor ons een grote verrassing dat het allemaal zo razendsnel geregeld kon worden.”

Speciale afmetingen
Het projectiesysteem dat bij Museum de Zwarte Tulp geplaatst is, bestaat uit een doorzicht projectiescherm (Macada Impact Gresso acryl) inclusief omrandingsprofiel en een Panasonic PT-TW230EJ projector. “Wij hadden vanwege de plaats, direct boven het trapgat, een projectiescherm van speciale afmetingen nodig. Dat werd allemaal perfect geregeld, alle details berekend en uitstekend verzorgd. De mensen van Macada gaan er echt voor en komen met goede technische oplossingen.”

Over Museum de Zwarte Tulp
Museum de Zwarte Tulp in Lisse toont de geschiedenis van de Bloembollenstreek en het ontstaan en de ontwikkeling van de bloembollencultuur. Ook is er aandacht voor door bloembollen geïnspireerde kunst. Het kleine museum, dat vrijwel geheel op vrijwilligers draait, probeert een accuraat beeld te geven van hoe het er vroeger aan toeging bij de bollenteelt. “Juist zo’n film waar je kunt zien hoe men vroeger werkte met de handwerktuigen die wij tentoonstellen is voor ons heel belangrijk.”
« Terug