Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Opening nieuwbouw Gymnasium Felisenum

Velsen, maart 2013 - In elk lokaal van het Gymnasium Felisenum hangt wel iets van Macada Innovision. Dat kan ook niet anders, want de school is een van de klanten van het eerste uur. Toen Felisenum in 2012 bouwde aan een uitbreiding, waaronder 8 nieuwe leslokalen, leverde Macada de digiborden en beamers. Op 15 maart 2013 wordt de nieuwbouw officieel geopend.
Maar de nieuwe leslokalen en de digiborden zijn al het hele schooljaar 2012-2013 in gebruik. Jan Steenhoek – hoofd Facilitaire Dienst – meldt dat de docenten prima uit de voeten kunnen met de geplaatste Focus Boards. “Het schoolbord is een van de belangrijke dingen in een klas. Daarom hebben alle docenten een cursus Digitaal Bord gevolgd. Voor sommigen even wennen, maar inmiddels is iedereen enthousiast.”

Wensen
“Voor de nieuwe digiborden in de nieuwbouw hadden we duidelijke wensen. We hadden een voorkeur voor borden waarop je met een speciale pen kon schrijven. Wat we graag wilden weten: welke pennen dan, hoe lang gaan die mee en wat kost het als er eens eentje stukvalt? Bovendien wilden we digiborden met software die voor het voortgezet onderwijs aantrekkelijk is.” Macada Innovision adviseerde op basis van deze wensen het Focus Board. “We zijn toen samen met Jan Willem op bezoek geweest bij de leverancier in Geldrop om ze te bekijken.” Levering, plaatsing en montage verliep verder via Macada. “En zoals we dat van ze gewend zijn: bij aflevering alles gewoon goed voor elkaar.”

Service
Prachtig hoor, die digitale schoolborden, maar de techniek moet je niet in de steek laten. “Dus is het belangrijk om een goede keus te maken,” meent Jan Steenhoek. “Hoe zit het met de service als er eens iets niet goed functioneert of stukgaat? Dat aspect wordt nog wel eens onderschat. Mensen zijn vaak op koopjes uit en halen een bord weet-ik-waar vandaan. Gaat er dan wat stuk, ja, dan heb je een probleem. Wij hebben graag een bedrijf dat goede service verleent en onze ervaring met Macada is: ’s morgen bellen en ’s middags staan ze er met een oplossing.”

Allernieuwste
Macada Innovision levert al jaren aan Gymnasium Felisenum. “Onze eerste whiteboards hebben ze al geleverd. Toen nog een nieuw fenomeen, je kon je oude borden laten voorzien van een nieuwe en anti-reflecterende projectielaag. Dat heeft jarenlang goed gewerkt. Inmiddels is er veel veranderd: de borden en ook de software, het is allemaal steeds mooier geworden. In de nieuwbouw hangt echt het nieuwste van het nieuwste. Ook de allernieuwste ledbeamers, heeft Jan Willem ons geadviseerd. De lampen daarvan gaan veel langer mee, dus op termijn heb je minder kosten.”

« Terug