Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Projectiesysteem voor zeepkistmoment

Oktober 2018 -- Een prachtig, nieuw bedrijfspand vlakbij de A12 in Waddinxveen. Waar elke ochtend om 08.00 uur een zeepkistmoment plaatsvindt: het onontbeerlijke dagelijkse communicatie-moment bij groente- en fruitimporteur EOSTA. Dat moest gefaciliteerd worden en daarvoor wendde het bedrijf zich tot Macada Innovision.

 

Alle medewerkers elk moment op de hoogte

EOSTA is importeur en distributeur van biologische groente en fruit, met leveranciers in zes continenten en afzet in heel Europa, de VS en Hongkong. Na de oprichting in 1990 groeide het bedrijf zelf ook als kool en sinds 3 september jl. is het gehuisvest in een nieuw, groot en zeer duurzaam gebouwd bedrijfspand. In het open en transparante atrium plaatste Macada Innovision een projectiesysteem dat ervoor zorgt dat alle medewerkers op elk moment van de dag op de hoogte zijn van de wereldwijde stand van zaken op de markt: welke producten zijn/komen binnen, hoe is de kwaliteit daarvan, wat is vertraagd, waar zijn weersproblemen et cetera.

 

OADT
Het dagelijkse zeepkistmoment bij EOSTA noemen ze zelf OADT – Onder Aan De Trap – omdat het letterlijk plaatsheeft onderaan de brede spiraalvormige tribunetrap in het atrium. Alle kantoorruimten komen uit op dat atrium, waardoor iedereen een minimale afstand hoeft af te leggen om het OADT-moment te kunnen volgen. “OADT is voor ons erg belangrijk,” vertelt Volkert Engelsman, trotse CEO van EOSTA. “Het duurt een kwartier en is een kernelement in onze 3D-bedrijfscultuur: Dream – Dance – Deliver. Die 3D heb je nodig als je onderscheidende prestaties wilt leveren en zeker als je werkt met zelfsturende teams. Dan moet je samenwerken en co-creëren. Dat begint met gezamenlijkheid, alle neuzen dezelfde kant op, en dat doen we met OADT. Dan komen de procurement-managers, teeltbegeleiders en accountmanagers allemaal samen en zij nemen de hele wereldmarkt groente & fruit door; na afloop weet iedereen hoe we ervoor staan. We wilden dat iedereen dat moment in het atrium kon volgen, zonder dat we eerst allerlei projectieschermen hoefden uit te rollen. Bovendien wilden we de hele dag door de laatste marktgegevens kunnen projecteren op schermen in het atrium.”

 

Een optimum
Dat was ook zo ongeveer de briefing die Jan Willem Willenbroek van Macada Innovision kreeg. EOSTA zelf dacht daarbij aan een aantal grote glazen projectieschermen. Na inspectie door Macada van de situatie ter plaatse en een bezoek aan Macada’s showroom in Santpoort werd in co-creatie het meest optimale projectiesysteem ontworpen en gemonteerd: naast een laser-beamer en een Macada Up Top spiegelsysteem werd Visual Revolution High Contrast doorzicht projectiefolie aangebracht op een van de transparante scheidingswanden in het atrium. Dat leverde een relatief bescheiden projectieoppervlak – 2.5 x 1.5 meter – dat tóch vanuit alle kanten van het bedrijf goed zichtbaar is én volledig transparant in gebruik. “Ik heb een tip voor toekomstige klanten van Macada,” zegt Volkert Engelsman, “en dat is: vul niet vooraf je eigen vraag in, maar laat Jan Willem de situatie opnemen en nadenken over de beste oplossing. Dan krijg je iets veel beters dan wat je zelf had kunnen verzinnen. Jij weet niet wat er allemaal mogelijk is, hij wel. In ons geval heeft hij zeer creatief meegedacht en daarbij rekening gehouden met de gewenste functionaliteit, het design van het gebouw én de kostenbeheersing.”

 

Meer over EOSTA

« Terug