Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Tilburg University blij met groot Macada Flexibel spanscherm

Tilburg University blij met groot Macada Flexibel spanscherm

Een joekel van een spanscherm voor opzichtprojectie. Ruim tien bij drie meter, zonder lasnaad. Deze eyecatcher hangt sinds het begin van collegejaar 2017-2018 in zaal Cz 115 van Tilburg University. Het enorme projectiescherm is onderdeel van de totale upgrade die de zaal afgelopen zomer onderging.
Een van de AV-wensen van Tilburg University was dat het projectieoppervlak zo groot zou zijn dat een docent er twee bronnen tegelijk op kan weergeven. “Dat kan ook met twee losse schermen, maar dan kun je een enkele bron nooit in het midden projecteren. Daarom wilden we ook geen lasnaad in het midden,” vertelt Cees Vaandrager, beheerder ICT/AV bij Tilburg University.

Specialistische uitdaging
MK2, als verantwoordelijke AV/IT systemintegrator voor dit project, ging op zoek naar een leverancier die een dergelijk scherm kon leveren én de montage kon verzorgen. “Omdat dat toch wel heel specialistisch werk is en niet zonder risico, door de grootte en de kwetsbaarheid van het doek,” zegt Wesley van Dalen, projectleider bij MK2. “Omdat we vaker werken met Macada Innovision was onze keuze snel gemaakt.” Ook de beschikbare tijd bleek een uitdaging: fabricage én montage moesten op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. “Nog een reden om ook de montage bij Macada te leggen.”

Tweede oplevering
Bij de eerste oplevering, na het spannen van het doek op het frame, was het resultaat spiegelglad. Nadat de projectoren waren opgehangen en uitgelijnd, werd een lichte glooiing onderaan zichtbaar. Kon daaraan nog iets verbeterd worden? Dat kon: de trekkracht bij middelste verticale leggers bleek iets te hoog. “Macada heeft dit probleem op zeer nette wijze opgepakt en snel en soepel opgelost, in samenspraak met ons. Volgende keer zou ik het zo weer doen, mét montage door Macada,” aldus Wesley van Dalen.

Ander ‘smoel’
“In de oude situatie hingen hier nog krijtborden en een klassiek 4x3-scherm. Dit geeft wel even een ander ‘smoel’,” lacht Cees Vaandrager. “Het geheel biedt een mooi plaatje, zowel mét als zonder geprojecteerd beeld. Wat mij betreft is het precies wat het moest worden. De twee klassieke whiteboards – nog net zichtbaar achter het scherm – hangen er als mogelijke back-up en kunnen gebruikt worden voor geschreven notities bijvoorbeeld. Hoewel alle techniek in deze zaal dat niet per se nodig maakt. Wij zijn heel tevreden.”

 Doek Macada Flexibel matwit blackbacked

 Frame Macada Flexibel DuraStar


 Spanscherm voor opzichtprojectie

 In bedrijf
« Terug