Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Touchscreen frames verdienen meer aandacht

Om van een glasplaat een interactief scherm te maken hebben wij verschillende oplossingen in de aanbieding. Zoals onze alom bekende capacitive touchscreen folie, waar we veel aanvragen voor krijgen. Veel minder bekend zijn onze infrarood touchscreen frames die we, helemaal naar de wens van de klant, op maat kunnen maken. Van klein tot heel groot. Dat maakt de frames multi-toepasbaar.

Maar zoals we allemaal weten: onbekend maakt onbemind. Dus hoog tijd om de infrarood touchscreen frames hier in de spotlights te zetten. Bijvoorbeeld door in te zoomen op een ongoing project van onze vaste klant Rapenburg Plaza bij Belden. Dat project geeft een goed beeld van de flexibele multi-toepasbaarheid én de accuraatheid van de infrarood touchscreen frames.

 

Snel en op de millimeter nauwkeurig
Rapenburg Plaza meldde zich al in 2021 bij ons met een aanvraag voor een touchscreen oplossing. Zij waren destijds betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Customer Innovation Center (CIC) voor Belden. Rapenburg Plaza verzorgde daarvoor onder meer het technisch ontwerp – webtechniek, servers, videowall et cetera – in samenwerking met ontwerpbureau 2HEADS die tekende voor het design.

 

Jan-Paul Coenraad, mede-eigenaar van Rapenburg Plaza, bestelde eerst een infrarood touchscreen op proef. “Ja, omdat we nog verschillende technieken aan het afwegen waren. In eerste instantie kozen we voor een laser touch oplossing van een andere leverancier. Maar omdat die in de praktijk niet accuraat genoeg bleek, gingen we enkele maanden later alsnog voor de oplossing die Macada aanbood. Al betekende dat wel dat we het project – dat qua bouw eigenlijk al opgeleverd was – moesten aanpassen, omdat in het ontwerp geen rekening was gehouden met het plaatsen van frames. Dan moet je improviseren en dat is heel goed gelukt. Macada kon snel schakelen en heeft op de millimeter nauwkeurig passende frames aangeleverd. Toen één van die frames toch wat bleef haperen, werd dat zonder verder gedoe snel vervangen. De betrouwbaarheid van deze ‘after market’ oplossing zorgde uiteindelijk voor een goede afloop.”

 

Een beetje opvoeden
Inmiddels is het eerste CIC succesvol in gebruik genomen in Stuttgart. Voor een volgend CIC – in Santa Clara, Californië – is dezelfde techniek besteld. Ook toekomstige CIC’s zullen met deze techniek worden ontworpen. Kunnen we daaruit concluderen dat opdrachtgever en gebruikers tevreden zijn met het technisch ontwerp van Rapenburg Plaza en de touchscreens van Macada Innovision?
“Dat zijn ze zeker. Al moeten we de gebruikers soms ook een beetje opvoeden in de omgang met de screens. Mensen van nu zijn gewend aan de touch-functie van tablet en telefoon. Wij vertellen ze: je moet je realiseren dat je hier te maken hebt met een heel andere technologie. Deze touchscreens vragen dan ook om een ander soort touch.”

 

Daar is Jan Willem Willenbroek van Macada het trouwens helemaal mee eens. “Een touchscreen is net zo snel, responsief en accuraat als bijvoorbeeld een tablet. Zeker als je de software die we erin verwerken, koppelt aan een modern computersysteem. Maar je moet wel de rust nemen voor de juiste aanraking. Geen hele snelle bewegingen of overal tegelijk op tikken. Gewoon, een beetje met beleid.”

 

 

Details product
6 Infrarood touchscreen frames

  • Aluminium
  • Afmetingen: maatwerk, volgens opgave van de klant
  • Aantal touchpoints: resp. 10 en 20
  • USB interface

 

De videowalls in de Belden Customer Innovation Centers worden aangeduid met een naam die verwijst naar hun eigen vorm. Bovenaan deze pagina en hieronder enkele voorbeelden van ‘THE BOOK’ in Santa Clara.

 

  

 

 

 

 

 

 

« Terug