Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Van hergebruik naar onderwijsvernieuwing: Macada Board Wisbordjes

Van hergebruik naar onderwijsvernieuwing: Macada Board Wisbordjes

Veel scholen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs, maken tegenwoordig gebruik van ‘wisbordjes’. Zeg maar: mini whiteboards voor elke leerling. Daarmee kunnen alle leerlingen in een klas tegelijk antwoord geven op vragen van de leraar. Dus niet alleen die ene slimmerik of dat haantje-de-voorste, die vroeger altijd als eerste hun vinger opstaken. Het systeem heeft veel voordelen, maar ja, waar koop je zulke bordjes? Natuurlijk bij Macada Innovision.
De wisbordjes zijn relatief nieuw in onderwijsland, ze werden zo’n twee jaar geleden geïntroduceerd. Voor Macada is het eigenlijk een variant op een ‘oud’ product. “Ruim 20 jaar geleden – toen we nog een startup waren, bestond dat woord toen eigenlijk al? – was het een van onze eerste diensten aan scholen:  hergebruik van whiteboards mogelijk maken. Schoolborden die mechanisch nog goed werkten, maar waarvan het schrijfvlak versleten was, bekleedden we met speciale folie, waardoor ze veel langer meegingen. De wisbordjes van nu zijn eigenlijk een mini-variant daarop. Voor onze Macada Board Wisbordjes die we in eigen beheer produceren, hebben we gekozen voor een extra stevige uitvoering. Dat maakt ze uitermate geschikt voor het intensieve gebruik op scholen,” zegt Jan Willem Willenbroek.

De Amsterdamse MAVO bestelde afgelopen zomer 66 van deze Macada Board wisbordjes. Sinds schooljaar 2017-2018 zijn ze hier volop in gebruik. “Het werken met de wisbordjes bevalt ontzettend goed. We hebben nu drie sets, die zitten in aparte kratjes waar docenten mee kunnen rouleren.
Zowel de docenten als de leerlingen werken er graag mee. Iedereen kan en moet door het gebruik van de wisbordjes actief meedoen met de les. Dit betekent dat ook leerlingen die geneigd zijn zich wat op de vlakte te houden, nu hun bijdrage kunnen leveren,” vertelt een enthousiaste Martine van Hoogen van de Amsterdamse MAVO. “De kwaliteit van de bordjes is heel goed: degelijk en stevig en daardoor goed werkbaar.  Geen slappe gevalletjes, zoals ik weleens bij andere scholen zie.”

Meer lezen over de voordelen van het gebruik van wisbordjes in het onderwijs?
Lees dit artikel in Trouw.

Foto bovenaan: Macada Board Wisbordjes in gebruik bij Montessori College Oost te Amsterdam


Details Macada Board Wisbordje

  • kunststof paneel met matwit schrijfvlak
  • alleen geschikt voor non-permanent markers
  • voor elk gebruik afnemen met alcohol
  • 300 mm x 200 mm x 3 mm
  • € 6,- per stuk
« Terug