Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

We sluiten 2020 af... met aandacht voor spiegels

We sluiten 2020 af... met aandacht voor spiegels

Wie had bij de start van 2020 kunnen bedenken wat een wonderlijk jaar dit zou worden…

Wij zijn blij dat veel van onze zakelijke relaties er – ondanks alles – goed doorheen kwamen. Daardoor konden ook wij dit jaar toch weer veel mooie opdrachten uitvoeren. Hebben we bijvoorbeeld tal van bijzondere beeldschermen mogen adviseren, produceren en monteren. Maar kregen we ook heel veel projectaanvragen voor onze tweede corebusiness: spiegels & glas.

 

Extra aandacht

Omdat die laatste productcategorie nog altijd een beetje onderbelicht is, besteden we er in dit laatste nieuwsbericht van 2020 extra aandacht aan. Want eigenlijk vinden we dat al onze zakelijke relaties wel mogen weten dat onze spiegel- & glasproducten eigen fabricaat zijn. Wij snijden ze voor elke klant in het juiste formaat, van heel groot tot heel klein, variërend in dikte, en voorzien ze ook desgewenst zelf van een polygeslepen rand. Wij leveren onze spiegels en glasproducten aan bedrijven én particulieren, die ze gebruiken voor uiteenlopende toepassingen.

 

Een industriële toepassing

Neem bijvoorbeeld Eurofab Technologies, een Iers bedrijf voor plaatwerkconstructies. Zij gebruiken onder meer grote oppervlakteglasspiegels bij hun fabricage van transportsystemen voor grootschalige distributiemagazijnen. Joe Morrissey: “Wij werken sinds 2019 met Macada Innovision. Van een van onze eigen vaste klanten kregen we recent een nieuwe opdracht, waarvoor we deze grote spiegels nodig hadden. Daarmee kan de eindgebruiker zijn producten traceren binnen het transportsysteem dat we voor hem bouwen. Aanvankelijk hadden we enige zorg over de verzending van deze hoogwaardige materialen van Nederland naar Ierland. Maar alle spiegels die we tot nu toe bij Macada besteld hebben, zijn op tijd en in perfecte staat gearriveerd.”

 

Een niet alledaagse toepassing

Naast grote spiegels zoals voor Eurofab vervaardigen we ook regelmatig kleinere formaten. Zoals voor webdeveloper en hobby-fotograaf Hendrik. Hij bouwt aan een eigen röntgenapparaat, om foto’s te kunnen maken van alledaagse voorwerpen. Vooral vanuit technische interesse: hoe ziet bijvoorbeeld een gameboy er van binnen uit?

“Het bouwen van een röntgenapparaat stond al jaren op mijn wenslijstje. De kleine röntgenbuis uit 1952, die ik vond op de rommelmarkt in de IJ-Hallen in Amsterdam, was dus een mooie uitdaging. Nu is het probleem met röntgenstraling dat, als de camera achter het scherm staat, de straling het camerabeeld beïnvloedt. Met gebruik van een oppervlakteglasspiegel kun je de camera buiten het stralingspad en de loodafscherming plaatsen. Een leverancier voor spiegels vinden was wel even puzzelen: Macada Innovision bleek de enige die ook aan particulieren levert. Hun afhandeling van mijn bestelling was top, de kwaliteit van de spiegel is perfect. Ik ben mijn röntgenapparaat nog aan het finetunen, maar de eerste foto’s van röntgenopnamen heb ik inmiddels kunnen maken.”

 

  

« Terug