Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Gelamineerde projectieschermen: DAP OPTIMA

Gelamineerde projectieschermen – onze DAP OPTIMA projectieschermen – zijn de nieuwste generatie DAP-producten van Macada Innovision. Wij lamineren en monteren deze schermen – als enige producent in Nederland – geheel zelf.


Deze  projectieschermen zijn ontwikkeld voor situaties met veel omgevingslicht, waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van projectoren met kleine brandpuntsafstand.


 

Toepassingsmogelijkheden

Het scherm is zeer geschikt voor projectie van data, bijvoorbeeld PowerPoint- of Excel-presentaties, en projectie van videobeelden. Alle DAP OPTIMA projectieschermen kunnen desgewenst interactief gemaakt worden.
 

Hoe werkt het? 

De kwalitatief hoogwaardige optische coating geeft een zeer goede beeldspreiding en voorkomt tegelijkertijd de bekende, hinderlijke blinde vlek van de projector (hotspot).
Het scherm biedt heldere beelden, prima contrast, hoge kleurverzadiging en een hoge resolutie.

Bij de grotere DAP OPTIMA projectieschermen worden vaak meerdere projectoren ingezet die de beelden naast elkaar, of gedeeltelijk over elkaar heen, projecteren. De zichtbare overgang tussen de twee beelden wordt weggefilterd met behulp van een soft edge blending softwareprogramma.
 

Details

De drager is van glas of acryl en wordt voorzien van een hoogwaardige projectiecoating. De coating geeft het scherm de gewenste materiaaleigenschappen. 

 

Het daadwerkelijk produceren van een laminated screen is een uiterst precies en ambachtelijk proces. Maatwerk én handwerk. Het volledig lamineren van een projectiescherm neemt gemiddeld twee weken in beslag.

 

Typen en specificaties

Macada Innovision levert verschillende typen DAP OPTIMA projectieschermen, voor doorzicht- opzicht- en 3D-beeldprojectie. Omdat we de schermen zelf vervaardigen is 100% maatwerk mogelijk.

 

Doorzichtprojectie

Type: DAP OPTIMA Low Gain doorzicht

Specificaties: • high contrast dark grey • gain 0.8

 

Opzichtprojectie *

Type: DAP OPTIMA Low Gain opzicht

Specificaties: • matwit gain 1.0

 

3D-projectie

Type DAP OPTIMA 3D SilverScreen opzicht

Specificaties: • gain 2.2

 

Afmetingen 

De schermen worden geproduceerd in alle gewenste formaten, van klein tot zeer groot. Lasnaden zijn soms noodzakelijk, afhankelijk van de breedte van het te lamineren projectiemateriaal, maar vrijwel nooit zichtbaar bij projectie.

Maximale afmetingen (h x b):

  • Glas: 3125 mm  x 5000 mm
  • Acryl: 2030 mm x 3000 mm

 

* Opzichtprojectie via vast scherm, bestaat dat dan?

Ja, Macada Innovision adviseert, lamineert en monteert deze plaatschermen als enige in Nederland. De voordelen van een vaste schermoplossing ten opzichte van flexibel opzichtprojectiedoek zijn:

  • uitermate geschikt voor soft edge blending
  • altijd een strak beeld, zonder risico van beweging of valse vouwen
  • minder schadegevoelig