Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Oppervlaktespiegels

Macada Innovision levert op maat gesneden, desgewenst polygeslepen, oppervlaktespiegels (ook wel: oppervlakteglasspiegels, opgedampte glasspiegels) van hoge kwaliteit.

Toepassing spiegels kunstproject


Ideaal om een lichtbundel mee te buigen. Maar oppervlaktespiegels hebben veel meer toepassingsmogelijkheden. De optische kwaliteit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in technische en wetenschappelijke omgevingen.
 

Hoe werkt het?

Het glas wordt aan de oppervlakte voorzien van een dunne laag reflecterend aluminium. Hierdoor is een perfecte reflectie mogelijk, zónder hinderlijk dubbelbeeld. Dit is vooral van belang als grote nauwkeurigheid gewenst is, zoals bij meetapparatuur en andere technische en wetenschappelijke toepassingen.


Vergelijk in onderstaande afbeelding de reflectie in een gewone spiegel (links) met die van een oppervlaktespiegel. Omdat bij een gewone spiegel het spiegelende deel aan de achterkant zit van een transparante drager (glas of acryl) ontstaat ‘ghosting’: je ziet een vage weerspiegeling in de transparante laag.


 

 

 

Toepassingen

Oppervlaktespiegels worden gebruikt door instrumentmakers en producenten van optische instrumenten. Ze worden ook toegepast in de maakindustrie en in visuele inspectiesystemen, imaging systemen en videomapping. Daarnaast kom je de spiegels tegen in allerlei kantoorapparatuur.

 

Een greep uit de vele toepassingsmogelijkheden:
kopieerapparaten – laserprinters – 3D-printers – barcode scanners – telescopen – periscopen – (industriële) fotoapparatuur – medische instrumenten – optische sorteermachines – gaming – en nog veel meer.
 

Afmetingen

Altijd op voorraad zijn de standaardafmetingen:
635 x 405 x 1.2 mm
813 x 635 x 2 mm
1270 x 813 x 3 mm
1270 x 813 x 4 mm
2700 x 1800 x 6 mm

Hieruit snijden wij de oppervlaktespiegels op maat.
Grotere maten zijn op bestelling leverbaar.

 

Afwerking

Standaard afwerking: met de bandschuurmachine botgeslepen randen en hoeken.
Desgewenst en tegen meerprijs kunnen de randen ook polygeslepen worden.