Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Focus op spiegels

Van bijvangst naar hoofdmoot. De toenemende vraag naar oppervlakte(glas)spiegels begon voor ons ooit als ‘bijvangst’. We produceerden ze toch al als onderdeel van onze projectiesystemen, dus de belangstelling vanuit andere branches was mooi meegenomen. Inmiddels kunnen we stellen dat de vraag zo groot is geworden dat de productie en afwerking van deze spiegels langzamerhand de hoofdmoot vormt van onze bedrijvigheid.

Wij leveren de spiegels op maat voor vele (vaste) opdrachtgevers. Snijden ze zelf, conform de wens en/of ontwerptekening, in het juiste formaat. Van heel groot tot heel klein, variërend in dikte, en desgewenst met een polygeslepen rand.


Waar gaan die spiegels vervolgens heen, waar worden ze voor gebruikt? In dit nieuwsbericht worden deze vragen beantwoord door twee van onze spiegel-klanten.

 

Toepassing: machine vision
Vision Hardware Partner uit Almere bestelt met enige regelmaat oppervlakte(glas)spiegels. Het bedrijf is gespecialiseerd in hardware voor machine vision systemen, variërend van complete systemen tot een enkele printplaat. Machine vision is de techniek waarmee op basis van camerabeelden geautomatiseerde procescontroles kunnen worden uitgevoerd, zoals productmetingen in fabrieken. Maar ook de nummerplaatherkenning in parkeergarages en het emballagesysteem in de supermarkt zijn voorbeelden van machine vision. 
“Voor deze techniek is het handig als de camera een kleine beeldhoek heeft, om bijeffecten als schaduwwerking te voorkomen,” vertelt eigenaar Ronald Jansen. “Daarom wil je soms de camera liever wat verder weg plaatsen, maar daar is niet altijd ruimte voor. Met een schuingeplaatste spiegel in het machine vision systeem kun je dan een ‘knik’ in het beeld maken, om zo toch de juiste afstand tussen product en cameralens te creëren.” 
Hij is met name blij met de perfecte kwaliteit van de spiegels van Macada. “Zelfs hele kleine afwijkingen zouden zichtbaar worden in het beeld en dat kun je bij machine vision systemen echt niet hebben. Dat is ook de reden waarom wij voor oppervlakte(glas)spiegels kiezen. Die hebben de spiegel-laag aan de voorzijde van het glas in plaats van aan de achterzijde. Daardoor zie je ook geen reflectie van het glas, wat bij dit soort metingen heel storend zou zijn.”

 

Toepassing: videomapping
De afzetmarkt voor Macada spiegels beperkt zich bepaald niet tot Nederland. Recent verscheepten we een lading spiegels naar Kaapstad Zuid-Afrika, waar ze gebruikt worden in het videomapping systeem van het restaurantconcept Le Petit Chef. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf AV Staging Worx verzorgde de inrichting van de restaurantsetting en installeerde het videosysteem, in opdracht van Paul Rouessart, eigenaar van DinnerTimeStoriesSA | Le Petit Chef Zuid-Afrika. Dudley Evershed is eigenaar van AV Staging Worx en hij vertelt met aanstekelijk enthousiasme over dit niet alledaagse project.
“In een Le Petit Chef restaurant kom je niet alleen om te eten, maar krijg je een hele 3D-show voorgeschoteld. Letterlijk, want iedere gast krijgt voor zich op tafel een animatievideo te zien, waarin het verhaal van de maaltijd wordt verteld. Om dat mogelijk te maken, maken we gebruik van 16 projectoren op vaste locaties in het plafond. Met de spiegels kan ik zorgen dat het videobeeld precies op de goede plekken op tafel komt, zodat alle gasten het goed kunnen zien. De spiegels zorgen voor voldoende afstand tussen de projectorlens en het tafelkleed waarop wordt geprojecteerd.”
Ook hij koos voor oppervlakte(glas)spiegels in verband met de hoge beeldkwaliteit. “Normaal gesproken zit je, als je naar een film kijkt, meters verwijderd van het scherm. Maar hier is de eettafel het scherm, je zit er echt met je neus bovenop, daarom is de beeldkwaliteit ook veel kritischer.”
Voor Dudley Evershed was het de eerste keer dat hij een bestelling deed bij Macada, maar wat hem betreft is het niet de laatste keer. “Vanaf het eerste contact was hun service fenomenaal en werd er steeds snel gereageerd op mijn vragen. Dat gebeurt niet zo vaak, als je bedrijven in het buitenland benadert.”

 

Details producten

1) 27 oppervlakte(glas)spiegels, maatwerk, 469 mm x 159 mm x 4 mm
2) 15 oppervlakte(glas)spiegels, standaard, 410 mm x 350 mm x 3 mm

 

Info concept Le Petit Chef
Het concept ‘Le Petit Chef: In the Footsteps of Marco Polo’ wordt gerealiseerd in The Capital - 15 On Orange Hotel, Kaapstad Zuid-Afrika. Opening is gepland voor medio maart 2022. Een video van de installatie van het videosysteem ter plaatse is hier te zien.

Op YouTube zijn meer voorbeelden van het concept Le Petit Chef te vinden. 

Ga voor meer informatie naar www.DinnerTimeStories.co.za.

« Terug