Sinds 1996 specialist in projectieschermen en projectiesystemen
Choose language NL UK

Vaste opstellingen voor doorzichtprojectie

Bij een vaste opstelling bevindt het doorzichtprojectiesysteem zich in een wand, in een meubel of het is losstaand. Een vast doorzichtprojectiesysteem is de beste keuze voor ruimten waar regelmatig audiovisuele communicatie plaatsvindt.

Tijdens trainingen, seminars, besprekingen en conferenties is vaak visuele ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij lezingen en workshops. Ook bij productpresentaties is audiovisuele communicatie een 'must'. In die gevallen is het belangrijk dat de benodigde faciliteiten aanwezig zijn, bedrijfsklaar en gereed voor gebruik.

Voor een vaste opstelling voor doorzichtprojectie wordt een permanente bouwkundige voorziening gemaakt. Na installatie kan het doorzichtprojectiesysteem niet meer worden verplaatst.

 

Systeemopbouw voor vaste opstelling doorzichtprojectie

Voor doorzichtprojectie in een vaste opstelling wordt een bouwkundige voorziening gemaakt.

Een doorzichtprojectiesysteem bestaat uit: projector(en), het doorzichtprojectiescherm, een omrandingsprofiel, spiegel(s) en een frame. In een vaste opstelling worden deze onderdelen geplaatst op een vaste plek, bijvoorbeeld in een wand of een meubel. Meestal gebruiken we hiervoor plaatschermen die in een normale sponning worden gezet. De ruimte achter het scherm moet groot genoeg zijn om de projectoren en spiegels te plaatsen. Vuistregel is: de ruimte is ongeveer gelijk aan de schermhoogte.

 

Na het vaststellen van plaats en maat van de spiegels maken we in de ruimte achter het scherm een ophangconstructie voor de gekozen spiegels. Met het oog op het gewicht van glasspiegels moet deze constructie stevig en stabiel zijn.
 
Accessoires
Voor het vervolmaken van een systeemopbouw zijn soms verschillende accessoires nodig. Meestal maken wij die accessoires zelf, op maat en aangepast aan de situatie ter plekke. We maken ook gebruik van standaard accessoires uit ons Macada Basic assortiment.
 

 

Macada Visuwand opstelling

 

Macada Visuwand opstelling gereed